X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Overtuigd dat de workshop 50+ vrouwen veel kan brengen
“Ook de overgang is een onderwerp van gesprek”

“Ook de overgang is een onderwerp van gesprek.” In Strijen werkt Ria Langenberg al bijna tien jaar bij het bedrijf Numan & Kant. Ze is als receptioniste en telefoniste onder meer het gezicht naar buiten. Met haar zestig jaar staat ze midden in het leven, maar ze had er behoefte aan om eens met mensen van haar leeftijd over het werk te praten. “Ik heb maar één collega van mijn leeftijd binnen dit bedrijf, dus het was goed om eens ervaringen met leeftijdsgenoten uit te wisselen. Wat doet het werk met je als je ouder wordt? Waar liggen de uitdagingen?” Ze meldde zich aan voor de  OTIB-workshop 50+ en hoopte op meerdere dames in het gezelschap. Ze bleek uiteindelijk de enige te zijn, maar dat deed niets af aan de meerwaarde die de workshop ook haar bracht.
 

“Eindelijk, fijn een dame.” Met die woorden werd Ria bij de workshop ontvangen. Wel eerst enige teleurstelling van aan haar kant, toen bleek dat ze alleen was. Maar wat haar uiteindelijk is bijgebleven is dat iedereen wel problemen op dezelfde gebieden ervaart maar ook dezelfde fijne zaken blijft zien. “Eigenlijk zaten we allemaal wel op één lijn, ongeacht de functies.”
 

Anders

Ria Langenberg ervaart letterlijk de grenzen van het ouder worden. “Ik ben sneller moe. Ik kan echt uitgeput zijn aan het einde van de dag. En ik ben ook geestelijk minder snel. Ik moet meer moeite doen om me bijvoorbeeld nieuwe programma’s op de computer eigen te maken. En ja, daar hebben mijn collega’s mee te maken en ik moet er ook wat mee.” Maar Ria is er niet de persoon naar om in problemen te denken. “Je kan alles wel als een probleem zien, maar je kun ook stellen dat je veel kunt leren van de jongere generaties.” De verschillen zitten wat Ria betreft in andere zaken. “Ze zijn veel meer bezig met hun telefoons, benaderen elkaar anders, praten anders en gaan gewoon anders om met computers. Ze zijn voortdurend online.”
 

Niet verbaasd zijn

Ria kijkt met waardering terug op de workshop. “De workshop werd goed begeleid; strak, maar met alle vrijheid om vragen te stellen. Het was een kleine groep, waardoor iedereen genoeg aandacht kreeg. Prima.” Wat ze heeft meegekregen? Ria is duidelijk: “Misschien moet ik wel gewoon vaker direct zijn. Me niet altijd verbazen, maar gewoon antwoord geven op vragen en opmerkingen die op me af komen.” Ze legt het graag uit. “Toen ik ging werken, was ik 16 jaar. Ik werkte bij een bank in het dorp. Je moest als jonge werknemer knippen en buigen en had niet het lef je wensen of mogelijkheden aan te geven. Het gevaar is dat je dit ook gaat verwachten van de jongere generaties van nu. Als je je bewust wordt van die valkuil, kun je je gedrag aanpassen en de jongere generaties met een open blik benaderen.”
 

Overgang

Ria hoopt dat vooral vrouwen de meerwaarde van de workshop gaan inzien. “Het zet je aan het denken en maakt je bewust van je belastende gewoonten, zoals het mee naar huis nemen van je zorgen.” Maar ook het feit dat steeds meer vrouwen lang blijven werken is een argument. “De tijden zijn veranderd. Ook wij vrouwen blijven langer werken. Nadenken over de manier waarop je je blijft inzetten tot op het laatste moment is goed. Iedereen wil fit met pensioen.” Nog een andere belangrijke reden is het feit dat vrouwen andere onderwerpen in de workshop agenderen. “Ik heb zelf de overgang naar voren gebracht als onderwerp. Er is tenslotte meer dan voetbal. Er viel een absolute stilte in de groep toen ik het onderwerp noemde. Maar onderschat de gevolgen van de overgang niet. En de meeste mannen weten dat ook wel van hun eigen vrouwen.” Ria is er altijd open over geweest op haar werk. “Geen schaamte en geen gedoe. En uiteindelijk heeft die openheid ook gezorgd voor begrip.”
 

Tante Ria

Ria Langenberg is ervan overtuigd dat de workshop 50+ vrouwen veel kan brengen. “Je wordt je bewust van je eigen rol en vooral dat duidelijkheid en openheid je ver kunnen brengen.” Grappig genoeg heeft Ria op één punt wel altijd al die duidelijkheid en openheid kunnen gebruiken. “Ik begrijp het heus als ze me hier aanspreken met ‘tante Ria’. Maar ik ben altijd zeer resoluut geweest als iemand me met ‘u‘ aansprak. Dat corrigeerde ik dan en dat doe ik nog steeds. Ik wil gewoon met ‘jij’ worden aangesproken. Ik zie en voel mezelf ook veel jonger. En daar hoort het ‘jij’ bij.”

Vind alle informatie, snel en eenvoudig.

In de 50+ workshop delen ervaren werknemers hun kennis en ervaring met collega's uit andere bedrijven om zichzelf verder te ontwikkelen. Dat kan nu in company. Klik hier voor meer informatie.