X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

'Je wordt aan het denken gezet'
“Je moet meebewegen”

“Je moet meebewegen.” OTIB start na eerdere succesvolle jaren opnieuw met de workshop 50+ voor oudere werknemers in de technische installatiebranche. Elke deelnemer leert hoe hij een plan kan maken voor zijn toekomst. Daarnaast worden feiten en vooroordelen rondom 50+ en de veranderingen op de werkvloer besproken. Ook wordt ingegaan op hoe met stress en spanning om te gaan. Johan van Hal ging u voor. Hij heeft een leven in de elektrotechniek achter der rug. Begonnen op de LTS, veel studeren in de avonduren, verschillende functies in verschillende bedrijven. Altijd de afwisseling voor Van Hal dus. Inmiddels is hij 55 jaar en denkt na over de laatste 12 jaar in het vak. Het is geen kwestie van aftellen, maar wel van de wens om effectief te blijven bijdragen aan het bedrijf waar hij nu werkt, SPIE Nederland. De workshop 50+ van OTIB heeft hem hierbij geholpen.

Het vorige bedrijf waar Van Hal werkte ging failliet en dat betekende dat hij opeens op straat stond. “Geheel onverwacht is het nooit. Er zijn altijd wel tekenen. Als opeens niemand meer bereikbaar is, omdat de telefoons niet werken, ga je toch wat vermoeden.” Ondanks dat Van Hal het zag aankomen, was het wel even slikken. Maar hij ging direct aan de slag met het zoeken naar een nieuwe baan. “Ik vond het wel verbazingwekkend wat de reacties in mijn omgeving waren. Men dacht dat ik met mijn leeftijd vast geen nieuwe functie kon vinden. Ik was 50 jaar en daarmee leken mijn kansen verkeken. Zelfs het CWI had vraagtekens. Ik ben gaan bellen in mijn eigen netwerk en heb diverse gesprekken gehad. Mijn ervaring speelde een rol, niet mijn leeftijd. Ik was blij dat te ervaren.” Inmiddels werkt Van Hal bij de divisie SPIEBuilding Systems.
 

Workshop

Vorig jaar volgde Van Hal de OTIB-workshop 50+. “De reden was vooral reflectie. Maar het was ook oriënteren op welke concrete stappen je kunt nemen om tot het einde van je loopbaan met plezier en passie te werken. Je moet hiervoor soms met jezelf en met anderen de discussie aangaan. Niet omdat ik negatief gestemd ben. Maar omdat je het plezier in je werk zoekt en wilt behouden.” Het thema dat Van Hal opviel in de workshop was de relatie met jongeren. “Daar hebben we uitgebreid over gesproken.” Jongeren leggen in hun beeldvorming beperkingen op aan ouderen, onder het motto: ‘Dat zullen ze wel niet meer kunnen’. Van Hal: “Maar de werkelijkheid is anders. Dat merken beiden wel als er wat intensiever wordt samengewerkt. Jongeren zien overal mogelijkheden en kansen en zo richten zij ook hun leven in. Daar kunnen de oudere medewerkers wel wat van leren. Het denken in kansen is de helft van het werk.”
 

Strijdlustig

Terugkijkend op de workshop is Van Hal van mening dat het een strijdlustige groep was. “Er was een soort saamhorigheid met als boodschap: we laten ons niet in de hoek zetten.” Flexibiliteit is hierbij wel het kernwoord. “En dat geldt nu misschien meer dan ooit. In onze groep was één van de conclusies dat je moet meebewegen. Met de techniek, met de jongere generaties in het bedrijf en met de ontwikkelingen in het bedrijf. Maar met de crisis die gaande is, moet je ook reëel blijven. Het is een tijd van overleven voor ieder bedrijf en dat betekent de schouders eronder zetten.” Binnen de groep waar Van Hal de workshop mee volgde, was dat besef er wel. Maar ook een gevoel van onderwaardering. Ervaring is juist nu van groot belang. “Ik kan me dat wel indenken. Maar je blijft altijd zelf aan zet. Voorbeelden in het buitenland laten zien dat als je boven de 50 bent, je gewoon kunt functioneren. En daar wordt het ook gewaardeerd. Dus waarom in Nederland niet altijd?”
 

Gewoonte

Ook Van Hal heeft na afloop van de workshop een tegoedbon van 500 euro voor scholing gekregen. Maar dit was geen belangrijke reden om deel te nemen aan de workshop. “In het verleden heb ik collega’s gesproken die pas nadenken over scholing als hun baas het voorstelt en betaalt. Zo zit ik niet in elkaar. Ik heb altijd willen ontdekken en me verder willen ontwikkelen. Soms omdat ik er iets mee wilde doen of omdat ik meer inzicht wilde. Soms betaald door mijn werkgever, maar ook betaalde ik soms zelf die cursussen. De bon van 500 euro die ik heb gekregen zal ik absoluut verzilveren. Ik ben al in gesprek met mijn werkgever.”
 

Positief

Al met al kijkt Van Hal met plezier op de workshop terug en kan hij het zeker aanbevelen bij andere 50-plussers in de branche. “Het gesprek met anderen zet je aan het denken. Het maakt je bewust van de drempels waar je mogelijk tegenaan kunt lopen en dat maakt het nuttig.” Maar anderen zijn ook aan zet. “De werkgever zal de meerwaarde van ervaring moeten blijven zien binnen zijn bedrijf. Zeker in deze tijden waarin alles draait om geld verdienen; dat is ook logisch. Maar ik hoop dat het ook gaat om zorgvuldigheid en waardering. Want ervaring kan het bedrijf doen groeien en ook dat is geld waard.”

 

Vind alle informatie, snel en eenvoudig.

In de 50+ workshop delen ervaren werknemers hun kennis en ervaring met collega's uit andere bedrijven om zichzelf verder te ontwikkelen. Dat kan nu in company. Klik hier voor meer informatie.