X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

'Er is geen generatiekloof, techniek is techniek'
“Het zou een verplichting moeten zijn”

“Het zou een verplichting moeten zijn. Je lichaam slijt gewoon in de loop der jaren en dan is het goed om na te denken over de toekomst.” Aan het woord is Hans Burggraaff, 53 jaar en werkzaam bij Strukton Worksphere. Hij is één van de deelnemers aan de workshop 50+. Geen klagende man maar één die voorbereid wil zijn op de toekomst en vol in het leven wil blijven staan. Daar moet je over nadenken, het gesprek over voeren en vooral mee aan de slag gaan. Dat was ook de reden voor deelname aan de workshop 50+ en de basis van een goed gesprek.

“Ik heb van jongs af aan al meegekregen om vooral te blijven studeren. Tot mijn dertigste heb ik met name veel avondschool gevolgd. Daarna heb ik meer leidinggevende cursussen gedaan. En nu ik in de laatste fase van mijn werkend bestaan kom, wil ik nadenken over mijn kansen en mogelijkheden en mezelf daar actief op scholen.” Hans Burggraaff is een optimistisch mens, maar wel reëel. “Ik werk met liften, slagbomen en garagedeuren; best zwaar werk. Natuurlijk heb ik vaak jonge jongens bij me en hoef ik niet altijd het zware werk zelf te doen. Maar toch... Mijn lichaam slijt gewoon een stuk harder dan ik wil en daar moet ik rekening mee houden. Arbeidsongeschikt worden is geen optie!” Burggraaff besloot daarom de workshop 50+te volgen en zich zo te verdiepen in een mogelijk volgende stap.
 

Denken

De workshop heeft Burggraaff aan het denken gezet. “Hoe dat komt? Het begint er al mee dat je in een andere omgeving  - weg van je dagelijkse werk -  eens over zaken nadenkt. Even weg van je vaste normen, waarden en denkpatronen. Afstand nemen dus. En je doet het niet alleen, maar in een groep met mensen die tegen dezelfde vragen aanlopen.” De deelnemers inspireren ook. Burggraaff herinnert zich nog één van de deelnemers: inmiddels de 70 jaar gepasseerd en nog steeds aan het werk. “Natuurlijk niet meer fulltime, maar nog wel actief. Je mag wensen dat je zo ouder wordt en betrokken kan blijven bij je werk.” Al die factoren zorgden ervoor dat Burggraaff samen met zijn collega enthousiast naar huis ging. “Het is fijn dat ik met een collega naar de workshop kon gaan. We hebben nog veel nagepraat.”
 

Druk

Eén van de gezamenlijke conclusies in de workshop 50+ was de toenemende druk die er in de loop van de tijd is gekomen. “De prestatiedrang is gewoon groot. Het is bijna voortdurend top presteren. Het tempo is hoog. Die druk is hoger dan vroeger. Relativeren is er niet meer bij. Dat gaat tellen in de loop der jaren. Maar dat betekent niet dat je niet positief kunt zijn.” Een gemeenschappelijke conclusie was ook dat je in kansen moet blijven denken. “Ook als het gaat over wat je werkgever ervan vindt of hoe de nieuwe generatie ook voor jou een sleutel kan zijn naar nieuwe technieken. Er is geen generatiekloof. Daar geloof ik niet in. Techniek blijft techniek. Misschien zijn er wel verschillen in mentaliteit. Maar daar kan onze generatie in sturen.”
 

Overdragen

Er liggen voor Burggraaff nog 14 jaren in het verschiet. Hij wil  - geïnspireerd door de workshop -  graag het gesprek aangaan met de HRM-afdeling over die laatste jaren. De inzet van het gesprek weet hij nog niet precies. Maar hij zou graag zijn kennis en vaardigheden willen overgedragen aan de jongere generaties. “Ik ben zelf opgegroeid met een leermeester. Ome Jaap was zijn naam. Van hem heb ik veel geleerd en dat wil ik ook graag voor de jongeren van nu betekenen. Ik ben benieuwd of die mogelijkheden binnen mijn bedrijf bestaan. En met de kennis uit de workshop kan ik dat gesprek binnenkort aangaan. Ik zou de tegoedbon van 500 euro voor scholing en ontwikkeling die ik na de workshop heb gekregen, hiervoor willen benutten.”
 

Voor iedereen

Burggraaff praat met veel waardering over de workshop. “Het zou eigenlijk een verplichting moeten zijn voor iedereen van vijftig jaar en ouder in de branche. Je leert buiten je eigen wereld kijken, je wordt aan het denken gezet, je wordt je bewust van je denkpatronen.” Een goed voorbeeld zijn de vooroordelen die aan de orde komen. “Toen het ging om jongeren, had ik een duidelijke mening. Ze verslapen zich vaak, ze hebben geen plichts- verantwoordelijkheidsbesef… Dat ik dat zo benoemde, daar schrok ik wel van. Want ik weet dat deze oordelen niet altijd terecht zijn!” Als hij dan nog een tip moest geven….? Ja, dan weet Burggraaff het wel. “Misschien moet het wel een 55+ workshop worden. Gezien de opschuivende pensioenleeftijd en de leerplicht tot 18 jaar, ontstaat er weer een nieuwe situatie. Maar dat besluit laat ik graag aan OTIB over.”
 

Vind alle informatie, snel en eenvoudig.

In de 50+ workshop delen ervaren werknemers hun kennis en ervaring met collega's uit andere bedrijven om zichzelf verder te ontwikkelen. Dat kan nu in company. Klik hier voor meer informatie.